VOLTA CICLOTURISTA A CATALUNYA. VOLTA INAUGURAL

Bona tarda, ja estem de tornada de la Volta CR a Catalunya. Ha estat un èxit, els tres l'hem acabat amb la modalitat Randonneur.

El divendres el Jordi ens va acompanyar des de Mas Espluga fins al Pla de Santa Maria, mes endavant i ja de nit al sortir de Valls va aparèixer amb la seva moto el Prudenci, ens va acompanyar fins a la carretera de Riudoms un cop travessada la ciutat de Reus.

A les 3 de la matinada arribàvem a Amposta i a dos quarts de 8 al control d'Ascó, per Balaguer passàvem el control a les 13:23, aquí jo em vaig quedar a fer la migdiada fins les 18:00. A l'arribar a la Pobla de Segur encara vaig trobar en Pere i en Lázaro que ja havien sopat i es disposaven a emprendre la marxa cap a Sort i el coll del Cantó. Ells dos continuarien junts un bon tros, crec que fins a Ripoll.

Per la meva part al sortir del restaurant de la Pobla, em van informar que per Guils voltaven els ossos, i mentrestant anava cap a Sort pensava amb aquets animalons, i a Sort vaig fer parada a l'hotel, no estava disposat a trobar l'os de nit.  A les 10:30 estava a la seu d'Urgell, i a les 17:30 al control de Ripoll, casualment, la mestressa del restaurant El Triangle, em van dir que a les tres de la tarda, aproximadament, havia marxat un que feia la mateixa ruta que jo, era el Pere, el vaig atrapar a Verges a un quart d'una de la matinada, mentrestant comprava una llauna en una màquina. Allà mateix tenien habitacions i m'hi baig quedar, el Pere va continuar fins Hostalric i Manresa, va arribar-hi a la una del migdia, i jo a tres quarts de quatre de la tarda.

El Làzaro que havia sortit d'Hostalric el divendres a les 12 del migdia, va arribar-hi a les 12 de la nit del diumenge. 

Tenim algunes coses del itinerari a modificar. La més important és el tram entre Caldes de Malavella i Mallorquines, no existeix el pas elevat sobre la carretera N-II, no existeix la via de servei dels 4 km en direcció a Barcelona, tot està en obres, mol senyalitzat, perillós i perdedor, hem de trobar una altre ruta entre Figueres i Hostalric en espera que s'acabin les obres.

Les altres modificacions no son de tanta volada, però de Reus seria millor anar cap a la N-340 al indret de Cambrils, el itinerari que vem fer es molt accidentat.

 

Salut

Francesc Porta