Agraïment als participants als nostres BREVETS

Amics cicloturistes de llarga distancia i tots en general:

El passat diumenge 1 i 2 de juny, la Penya Ciclista Bonavista va acabar el cicle de BREVETS 2019. Aquest any 2019, com tots sabeu, és any de París Brest París, tal com passa cada 4 anys. Des que vam preparar els recorreguts ens va semblar que els volíem fer un xic per engrescar la gent en la llarga distància -especialment 200 i 300 km- com a repte personal de fer més kilòmetres que un acostuma a fer en una matinal de diumenge. Vam procurar buscar des de Manresa un seguit de carreteres el màxim de tranquil·les possible -no sempre fàcil de trobar- perquè la circulació de vehicles no fos causa de queixa. Pensem que en general van reunir aquest condicionant llevat d'alguns trams, que coincidint amb carreteres nacionals, no va ser possible evitar del tot un determinat volum de trànsit de vehicle no sempre agradable.

No vam voler ser massa exigents al brevet de 400 kms perquè ja hi havia una part o tota la nit pedalant i per alguns podia ser la seva primera experiència nocturna. En quan a la duresa dels recorreguts podem afirmar que amb seguretat el més dur va ser el brevet de 600 kms, especialment perquè va coincidir amb el primer cap de setmana de més forta calor d'aquest any. Creiem però, que un brevet de 600 exigent, l'any de París, hi ha de ser. De fet, la majoria dels que hi vau participar aneu a París. Pels qui ho coneixeu sabeu que París no és fàcil; que el recorregut sense una altimètric com Comiols o Montllobar és un continu pujar i baixar, molt semblant al tram que va des de Mora la nova fins Borges Blanques -l'altimetria màxima de la prova és Roc Trevezel, prop de Brest, de 312 m-. Acabes una "repechón", baixes un xic i, tot seguit un altre i un altre i així durant moltíssims kilòmetres de la París Brest. Pels que sigueu nous en aquesta mítica marxa cicloturista, si llegiu aquesta petita crònica, quan sigueu allà hi pensareu. Per aquells que vau abandonar al nostre 600 i voleu anar a París desitgem que encara pugueu trobar una data club on fer-los. Encara hi ha clubs que els organitzen, tot i que alguns d'ells ja són fora de Catalunya amb un desplaçament més llarg.

Res més. Agrair-vos que hagueu pensat amb la Penya Ciclista Bonavista a l'hora de fer els BREVETS de preparació i animar al mateix temps a tots aquells que aneu a París. Desitjar-vos molta sort i molts ànims per acabar una prova cicloturista com la París Brest París. Que pugueu gaudir molt de tot: de l'ambient, de la gent que trobareu pel camí que us oferiran aigua o qualsevol altra ajuda, dels ciclistes anònims que en un moment o altre seran companys de ruta, del immillorable paisatge de la ruta. En fi, de tot. Ànims!!!

Ignasi Solernou Morera

Data event: 
divendres, juny 7, 2019 - 17:00